Tehtävä 3.3
Kohdeyrityksen ja toimialan vastuullisuusnäkökulmat
Kuuntelimme yhdessä Arvi Åbergin luennon Vastuullisuus: Maailmanparantamista vai kovaa bisnestä? Arvi käy läpi vastuullisuutta hyvin yleisestä näkökulmasta koskien kaikkia yrityksiä toimialasta huolimatta. Kiinnostusta herätti Arvin kommentti siitä, kuinka vastuullisuus ja kestävyys tulee olemaan seuraava suuri ilmiö niin kuin digitaalisuus. Sen vuoksi yritysten tulisi liittää teema osaksi bisnestänsä, jos se haluaa säilyttäää asemansa tulevaisuuden markkinoilla.
Suomalaisia, mielestämme vastuullisuuden edelläkävijäyrityksiä on mielestemme ainakin Globe Hope, jonka koko brändi rakentuu kestävyyden ja vastuullisuuden ympärille. Globe Hopille vastuullisuus ei ole vaan osa yritystä vaan sen koko missio perustuu aiheeseen. Globe Hopilla tuotteet ja tuotanto perustuvat kestävään ja eettiseen toimintaan. Myös muita tekstiilialan yrityksiä on vastuullisuuden nimissä hyödyntäneet valmistuksessaan kierrätysmateriaaleja, kuten esimerkiksi Finnlaysonin koimme tästä syystä myös yhdeksi vastuullisuuden edellekävijäyritykseksi.
Kohdeyrityksemme Maanantainmallin vastuullisuus näyttäytyy esimerkiksi siten, että yritys kertoo avoimesti tuotteidensa materiaalit ja tuotannon vaiheet. Maanantaimalli esittelee instagramsivullaan tuotteiden valmistusvaiheita ja tekijöitä. Asiakkaalle ei jää epäselväksi mistä tuote on tehty, eikä miten, missä ja ketkä tuotteen valmistamiseen ovat osallistuneet. Paikallisuus ja kotimaisuus ovat osa Maanantaimallin arvoja ja brändiä. Lisäksi vastuullisuus näyttäytyy myös korupajoilla, joissa asiakas voi tehdä juuri haluamansa korun. Näin yritys pyrkii tuottamaan tavaraa kysyntään.

KUVAGALLERIA
Kuvat: Maanantaimallin Instagram tarinat kohdasta korupaja